Wel of niet sloop: verschil tussen versies

Uit tutiwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
Regel 1: Regel 1:
<div align="right">[[Hoofdpagina]] | [[Geschiedenis van de Tuut]]</div>
Het Polderdistrict heeft in 1967 een offerte aangevraagd voor de sloop.  Gelukkig dat dit Polderdistrict erg zuinig was: men vond de offerte te hoog, en men dacht dat door nieuwe ontwikkelingen de sloop in de toekomst goedkoper zou uitvallen.
Het Polderdistrict heeft in 1967 een offerte aangevraagd voor de sloop.  Gelukkig dat dit Polderdistrict erg zuinig was: men vond de offerte te hoog, en men dacht dat door nieuwe ontwikkelingen de sloop in de toekomst goedkoper zou uitvallen.
lntussen was het stoomgemaal een soort werkplaats geworden, en een steunpunt voor de buitendienst, voor o.a. opslag en reparatie van materieel.
Intussen was het stoomgemaal een soort werkplaats geworden, en een steunpunt voor de buitendienst, voor o.a. opslag en reparatie van materieel.
De gemeente Appeltern heeft tot driemaal toe bij college besluit het Polderdistrict schriftelijk verzocht uit te leggen waarom het  oude stoomgemaal nog steeds niet was gesloopt. Er waren in Gemeente Appeltern reeds 6 gemalen gesloopt of ontdaan van de technische installatie. In dit laatste geval hadden sommige oud-stoomgemalen een functie gekregen als cafe of cafetaria, of was er een woonbestemming verkregen.  Op de Blauwe sluis en de Schans zijn hiervan de voorbeelden te vinden. In Alphen en Dreumes zijn in het kader van een ruilverkaveling een drietal gemalen kompleet gesloopt.
De gemeente Appeltern heeft tot driemaal toe bij college besluit het Polderdistrict schriftelijk verzocht uit te leggen waarom het  oude stoomgemaal nog steeds niet was gesloopt. Er waren in Gemeente Appeltern reeds 6 gemalen gesloopt of ontdaan van de technische installatie. In dit laatste geval hadden sommige oud-stoomgemalen een functie gekregen als café of cafetaria, of was er een woonbestemming verkregen.  Op de Blauwe sluis en de Schans zijn hiervan de voorbeelden te vinden. In Alphen en Dreumes zijn in het kader van een ruilverkaveling een drietal gemalen compleet gesloopt.


<small>(bron: Monumentaal 2004)</small>
<small>(bron: Monumentaal 2004)</small>
[[Category:Wel of niet sloop]]

Versie van 17 okt 2021 20:03

Hoofdpagina | Geschiedenis van de Tuut

Het Polderdistrict heeft in 1967 een offerte aangevraagd voor de sloop. Gelukkig dat dit Polderdistrict erg zuinig was: men vond de offerte te hoog, en men dacht dat door nieuwe ontwikkelingen de sloop in de toekomst goedkoper zou uitvallen. Intussen was het stoomgemaal een soort werkplaats geworden, en een steunpunt voor de buitendienst, voor o.a. opslag en reparatie van materieel. De gemeente Appeltern heeft tot driemaal toe bij college besluit het Polderdistrict schriftelijk verzocht uit te leggen waarom het oude stoomgemaal nog steeds niet was gesloopt. Er waren in Gemeente Appeltern reeds 6 gemalen gesloopt of ontdaan van de technische installatie. In dit laatste geval hadden sommige oud-stoomgemalen een functie gekregen als café of cafetaria, of was er een woonbestemming verkregen. Op de Blauwe sluis en de Schans zijn hiervan de voorbeelden te vinden. In Alphen en Dreumes zijn in het kader van een ruilverkaveling een drietal gemalen compleet gesloopt.

(bron: Monumentaal 2004)